Güncel

Dersim’de bir çatışmada yaşamını yitiren Göz’ün cenazesi 3 yıl sonra ailesine teslim edildi

Dersim’de 2021 yılında çıkan bir çatışmada yaşamını yitirdikten sonra kimsesizler mezarlığına defnedilen Adem Göz’ün cenazesi 3 yıl aradan sonra ailesine teslim edildi. Göz dün akşam defnedildi. 

Dersim’de 2021 yılında operasyonda çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Adem Göz’ün (Çiyager) cenazesi askerler tarafından alınarak Meletî’deki kimsesizler mezarlığına defnedildi. Bu süre zarfından aileye hiçbir bilgi verilmedi. 5 gün önce askerler aileyi arayarak çocuklarının yaşamını yitirdiğini belirtti. Meletî’ye giden aile fotoğraftan çocuklarının cenazesini teşhis etti. Dün cenazenin teslim edilmesi üzerine aile Wan’ın Rêya Ermûşê (İpekyolu) ilçesinin Karşıyaka Mahallesi’nde toprağa verildi.

Adem Göz aile evinde taziye kuruldu. Taziye gün içinde Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MEBYA- DER),  Van Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van il ve ilçe örgütleri, Barış Anneleri, Tevgera Jinen Azad’ın (TJA) aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi tarafından ziyaret edildi.  (MA)
Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu